Puoluekokousseminaari 28.5. Oulussa

Maanantaina 28.5. järjestettiin puoluekokousseminaari Kokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piirin uusissa tiloissa Vanhantullinkatu 4. Paikalla olivat esittäytymässä puolueen varapuheenjohtajaehdokkaista Mari-Leena Talvitie, Juho Ojares, sekä Sanni Grahn-Laasonen. Illan asetelma oli rento kokoontuminen kuulemaan ehdokkaiden esittelyt ja vastaukset ennalta asetettuihin kysymyksiin ja lopuksi paneelia seurannut yleisö sai kysyä ehdokkailta vastauksia tärkeiksi katsomiinsa asioihin. Ehdokastentin kysymysotannassa oli mm. ehdokkaiden keinot ja ajatukset puolueen vuorovaikutuksen parantamiseksi, vaikuttavuuden lisäämiseksi, sekä joukkuehengen parantamiseksi.

Keskustelua käytiin laidasta laitaan lööpeissä paljon paistatellusta SOTEsta miesten syrjäytymistä ehkäiseviin keinoihin. Tärkeimmiksi asioiksi nousi ehdottomasti puolueen uusi periaateohjelma satavuotisen Suomen kunniaksi ja siihen liittyvät kestävät arvot, joita Kokoomus ja kokoomuslaiset voivat noudattaa vielä vuosienkin päästä. Politiikkaa tehdään yhdessä ja yhteisten asioiden eteen, kuten Mari-Leena ja muut ehdokkaat totesivat moneen otteeseen, ja yhdessä tekemiseen liittyy olennaisesti vaikuttavuuden ja vuorovaikutuksen lisääminen, jonka parantamista pohdittiin illan yhtenä teemana.

Ydinajatus vaikuttamiselle ja kuuntelulle on se, että politiikkaan liittyvällä ihmisellä on aina halu vaikuttaa johonkin ja vaikka kokoomuslaiset ovatkin joukko itsenäisesti ajattelevia ihmisiä ja eri mieltäkin saa olla, pitää kaikelle keskustelulle antaa rakentava ja kannustava alusta kukoistaa ”paras argumentti voittakoon” periaatteella. Kaiken kaikkiaan ehdokkaiden paneeli oli hyvin antoisa katsaus siihen, minkälaisena puolueen arkea päivittäin elävät ihmiset näkevät puolueen nykytilan ja tulevaisuuden. Ehdokkaiden puheenvuoroista on helppo inspiroitua ja ammentaa myös ja erityisesti paikallisyhdistysten arkeen, jossa kynnys tulla mukaan on tehtävä mahdollisimman alhaiseksi. Kokoomuslaiset ovat joukko eri alojen huippuammattilaisia ja tietotaitoa, sekä asiantuntijuutta eri aloilta on valtava määrä. Siksi positiivinen haaste on saada kaikki mukaan kehittämään toimintaa ja osallistumaan yhteisten asioiden hoitamiseen, johon myös Oulujoen Kokoomus on sitoutunut täysin.

– Waltteri Lähtevänoja

Kommentoi sisältöjämme! Rakentavat kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen. Huom! Samaa mieltä ei tarvitse olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *