Hallituksen esittely: Jarkko Ruottinen

Siviilissä olen 43 v yksityisen puolen liiketoimintakonsultti. Koulutustaustalta tietotekniikan insinööri, ja työtaustani on tuotantotekniikasta, sekä johtamisen laadusta. Historiaan mahtuu niin urheilua, koiria kuin ammattiyhdistystoimintaa.

Oulujoen Kokoomuksen hallituksessa olen ollut mukana 2016 vuodesta alkaen. Kiitos tästä luottamuksesta. Kävin harjoittelemassa kuntavaaleissa 2017 ja sen seurauksena minut valittiin lautamieheksi. Tällä hetkellä teen useampaa luottamustehtävää yhdistystoimintaan liittyen Oulujoen Kokoomuksessa, sekä tehtävää Oulun kunnallisjärjestön järjestöryhmässä. Toiminnassa mukana oleminen on antanut paljon kokemuksia, poliittista näkymää ja uusia ystäviä.

Lähitulevaisuuden suunnitelmani ovat keskittyneet järjestötoiminnan kehittämiseen, koska uskon että politiikka on kaikille, vaikka se ei tällä hetkellä siltä tuntuisikaan. Uskon että jokainen haluaa vaikuttaa omaan elinympäristöönsä, mutta ei löydä tai ei usko, että omissa kanavissaan pystyisi siihen vaikuttamaan. Jokaisella on kuitenkin kommentoitavaa, kun jokin päätös ei miellytä, varsinkin jos se koskettaa juurikin omaa tai läheisen elinympäristöä. Politiikka tarvitsee selkeät vaikuttamisen väylät niin paikallisella kuin yleiselläkin tasolla. Koen että Kokoomus on hyvä tällaisen toiminnan kehittämiseen. Paikallisesti Oulujoen Kokoomus pystyy olemaan esimerkillinen hyvien toimintamallien kokeilussa ja käyttöönotossa. Asioiden jalkauttamista on jo aloitettu ja muutokset alkavat näkymään toiminnassakin. Tulevaisuudessa voisi löytyä paikka missä keskiverto suomalainen voi vaikuttaa omissa asioissaan paikallispolitiikassa ja vieläpä haluaa tehdä sitä. Kaikille löytyy polku joka vastaa vaikuttamisen tarpeeseen, ja edistää asian eteenpäin viemistä.

Mitään muutosta ei pysty ajamaan yksin politiikassa, sama pätee myös järjestötoimintaan. Iso kiitos kaikille hyville tyypeille ympärilläni. Ilman tällaista ilmapiiriä ja hienoa yhdistysväkeä ei olisi mitään mahdollisuuksia edes yrittää uudenlaisia toimia. Asioita pohditaan ja mukaan tuodaan ammattitaitoa kukin omalta taholtaan. Ympärilläni on tekemisen meininki.

Politiikassa olen liberaali, mutta silloin tällöin mukana on konservatismia. Mukana on isänmaallisuutta, joka ei vain keskity pelkkään maahanmuuttoon, vaikka sekin kuuluu siihen. Lähtökohtaisesti lähestyn asioita ja pidän arvoa ”järkipolitiikka” omanani. Työn ja kokemusteni kautta elinkeinopolitiikka on alue missä olen helpostikin vaikuttamassa. Kiinnostuksen kohteeni on tulevaisuuden parantamisessa ympäristöpolitiikan parissa. Koen että ympäristöpolitiikka on tällä hetkellä kriittisin alue, jonka vaikutukset näkyvät kaikissa politiikan alueissa jo lähitulevaisuudessa. Lisämausteena on luottamustehtävän mukana tullut oikeus- ja turvallisuuspolitiikka. Luottamustehtäväni on antanut tähän hyvän näköalapaikan, josta näkee paljon sellaista mitä ei jokapäiväisessä katukuvassa pääse näkemään.

Omissa suunnitelmissani seuraava etappi on kuntavaaleissa, mutta aika näyttää mihin vaaleihin osallistun ja milloin.

Ystävällisin terveisin

Jarkko

Kommentoi sisältöjämme! Rakentavat kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen. Huom! Samaa mieltä ei tarvitse olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *